TAJANA BAKOTA, producentica

Tajana Bakota, rođena 28. lipnja 1994. u Bernu, Švicarskoj, je filmska, televizijska i komercijalna producentica. Završila je preddiplomski i diplomski studij Produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radila je na mnogim projektima na Akademiji, kao i van Akademije, u profesionalnim produkcijama. Dobitnica je dviju posebnih Rektorovih nagrada, kao što je dvije godine bila predsjednica Studentskog zbora Akademije dramske umjetnosti i studentski član sveučilišnog Senata. Radila je u sektorima komercijalne produkcije i proizvodnje, neprofitnom sektoru te humanitarnom. Njeni filmovi i predstave su predstavljeni na međunarodnim festivalima kao što su: San Sebastian film festival, Sarajevo film festival, FIPA, Cannes film festival, MakeDOX, ZagrebDOX, Istropolitana festival i mnogi drugi. Neki od naslova filmova i serija su: Pina Čokolada (kratkometražni igrani film), 13+ (kratkometražni igrani film), Slonko (serijal za djecu-HRT) Opet, unedogled (kratkometražni igrani film), Sovjetski psi (kratkometražni igrani film), Žene žene žene (kratkometražni dokumentarni film), Sanja (kratkometražni dokumentarni film), Generacija 0 (kratkometražni igrani film). Dobitnica je nagrade za najbolju producenticu u 2017. i 2019. godini te višestruka dobitnica nagrade za Najbolji film na različitim festivalima. Radila je kao producentica raznih formata za HRT, kao i za nezavisnu kazališnu i filmsku scenu, te uskoro izlazi njezin novi kratkometražni igrani film “Pina Čokolada” (r.Nikica Zdunić), kao što razvija različite filmske i televizijske formate. 

JOSIP LUKIĆ, redatelj

Rođen 1984. u Splitu. Trenutno je student pete godine režije na ADU. Filmovi su mu prikazivani i nagrađivani na Doclisboi, Dokufestu, Beldocsu, Brussels Short Film Festivalu, Pančevu, Brestu, Makedoxu, Zagreb film festivalu i Danima hrvatskog filma. Za film “Majči” dobitnik je dekaničine nagrade i posebnog rektorovog priznanja, a s filmom  Južno voće osvaja Oktavijan HDFK-a. Trenutno priprema debitantski igrani film. Njegov film “Bijeli Božić” dobitnik je nagrade Veronikina lubanja za najbolji domaći film 19. Tabor Film Festivala.

MARIN LISJAK, scenarist i dramaturg

Rođen 19.3.1994. u Zagrebu, u kojemu danas živi i radi. Diplomirao je Kroatistiku i Komparativnu književnost pri FFZG i Dramaturgiju pri ADU. Razvio i napisao TV-projekt Saluto croato koji predstavlja na međunarodnom pitching-forumu u Barceloni, a kao scenarist ili dramaturg surađuje s domaćim TV-kućama (Nov@TV, RTL) i kazalištima (Dubrovačke ljetne igre, KMD, Satiričko kazalište Kerempuh te Zagrebačko kazalište mladih). Trenutno zaposlen kao savjetnik za razvoj igranog programa na komercijalnoj televiziji te dio scenarističkog tima s kojim razvija slobodni TV-projekt. Član udruge SPID.