TABOR FILM FESTIVAL 2021.

20. međunarodni festival kratkometražnog filma

07. – 10. srpnja 2022.

Veliki Tabor (Desinić), Hrvatska

OPĆI UVJETI

ČLANAK 1

20. međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival nastaje u organizaciji udruge SABMARINE i udruge Gokul, a održava se od 7. do 10. srpnja 2022. godine u dvorcu Veliki Tabor, Desinić.

Festival ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i medija RH, Krapinsko-Zagorske županije, općine Desinić, Muzeja Hrvatskog Zagorja i drugih partnera. 

Cilj festivala je promocija kratkometražnog filma i autora kratkometražnih filmova, dok posebnu pažnju pridajemo domaćim autorima i filmu kojima pomažemo da budu dio programa drugih festivala kratkog filma u Europi i šire. 

Festival predstavlja program od dva natjecateljska programa, domaću i međunarodnu konkurenciju unutar kojih su zastupljeni filmovi svih rodova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni). Program se sastoji od 20-ak različitih “cjelovečernjih” blokova kratkih filmova unutar kojih se prikazuje oko 150 naslova.

ČLANAK 2

Filmovi se mogu prijaviti u jednu natjecateljsku kategoriju: 

Domaći natjecateljski program kratkometražnih filmova (trajanja do 30 minuta).

Međunarodni natjecateljski program selektira se po principu direktnog poziva.

UVJETI PRIJAVE

ČLANAK 3 

Prijaviti se mogu filmovi nastali nakon 1. siječnja 2020. godine. 

U navedenoj kategoriji mogu sudjelovati kratkometražni igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi u trajanju do 30 minuta.

Filmovi moraju imati titlove na engleskom jeziku. 

ČLANAK 4

Prijavljeni i odabrani filmovi moraju biti dostupni u digitalnom formatu visoke kvalitete: Quicktime ili MP4 (Codec H264). Drugi formati prikazivanja filmova neće biti prihvaćeni. Filmovi moraju biti u originalnoj verziji i s engleskim titlovima. 

PROCEDURA PRIJAVE

ČLANAK 5

Domaći kratkometražni filmovi prijavljuju se putem forme dostupne na službenoj web stranici Festivala. Prijave su za sve filmove besplatne. Online poveznica na screener filma mora biti dostupna do početka Festivala putem cloud video servisa (Vimeo, Dropbox, Google Drive…). Filmovi se ne šalju koristeći alate za prijenos velikih datoteka (WeTransfer, My Air Bridge…). Filmove nije moguće slati u DVD formatu.

Festival ima pravo korištenja svih materijala, uključujući i press materijale (fotografije redatelja i ekipe, still fotografije iz filma, video zapise, trailere i sve ostale sadržaje koji proizlaze iz filmskog djela, a koje nam filmaš pošalje u selekcijskom procesu ili nakon odabira filma u natjecateljski program festivala), u svrhu promocije u pisanim medijima, TV-u, digitalnim medijima i svim medijima koji postoje ili koji će tek postojati, vremenski i prostorno neograničeno.

ČLANAK 6

Rok za prijavu filmova je 25. travnja 2022. 

ČLANAK 7

U slučaju nepotpune prijave, ocjenjivački sud projekt neće razmatrati. 

SELEKCIJA FILMOVA 

ČLANAK 8

Selektori Festivala odabiru filmove za sve natjecateljske programe Festivala. Prijavitelji filmova koji su odabrani za prikazivanje dobit će informacije o prikazivanju putem e-maila navedenog u prijavnici. 

Popis odabranih filmova bit će objavljen na službenim web stranicama organizatora (www.sabmarine.hr) te Tabor Film Festivala (www.taborfilmfestival.com), kao i putem profila na društvenim mrežama.

GOSTOVANJE REDATELJA I AUTORA

ČLANAK 9

O eventualnom gostovanju redatelja i autora čiji su filmovi uvršteni u službenu selekciju Festivala kontaktirati će ured za goste uz jasno istaknute uvjete.

ŽIRI I NAGRADE

ČLANAK 10

Domaći festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su razni profesionalci uključeni u filmsku industriju, a svake se godine izmjenjuju. Žiri će donijeti odluku o pobjedniku domaćeg natjecateljskog programa kratkometražnog filma. 

Međunarodni festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su razni profesionalci uključeni u filmsku industriju. Žiri će donijeti odluku o pobjedniku međunarodnog natjecateljskog programa kratkometražnog filma. 

POST FESTIVALSKA DOGAĐANJA 

ČLANAK 12

Sudionici Festivala suglasni su da se njihovi filmovi bez naknade prikazuju na gostovanjima, revijskim, retrospektivnim i drugim programima, u produkciji organizatora TFF-a ili u organizaciji partnerskih subjekata, sve do idućeg izdanja Tabor Film Festivala.

Sudjelovanjem na 19. Tabor Film Festivalu prijavitelj daje mogućnost uvrštavanja filmova domaćih autora u programe drugih festivala posebno unutar mreže Eushort.

Autori će o svim gostovanjima biti obaviješteni.

ZAVRŠNE ODREDBE 

ČLANAK 13

Dostavom materijala o filmu, producent, odnosno redatelj daje ovlast Festivalu da koristi i objavi sve navedene materijale u katalogu Festivala, te mu daje ovlast za korištenje materijala u svim promotivnim aktivnostima koje će Festival provoditi. Sudionici Festivala suglasni su da će se isječci iz filmova prikazivati na hrvatskim i stranim TV kućama, kao i na internetu i u tiskanim materijalima u svrhu promocije festivala. 

ČLANAK 14 

Prijavitelj potvrđuje da je autor i vlasnik prava filma/filmova koje prijavljuje za prikazivanje na Festivalu te da ima riješena sva književna, dramska, glazbena i ostala prava. 

ČLANAK 15

Navedeni pravilnik napisan je na hrvatskom jeziku. Stavke koje nisu usklađene ovim pravilnikom organizatori će razmatrati zasebno u skladu s opće utvrđenim Pravilnikom. Sudjelovanje na Festivalu podrazumijeva prihvaćanje svih navedenih odredbi Pravilnika bez iznimki. 

ČLANAK 16

U slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu. 

Zagreb, siječanj 2022. 

Ukoliko imate pitanja, sugestije ili savjete koji se tiču organizacije i suradnje, molimo Vas da nas kontaktirate. 

SABMARINE Ulica Republike Austrije 31

10000 Zagreb, Croatia 

p: +385 99 6000 684

e. info@sabmarine.hr

w. www.taborfilmfestival.com / www.sabmarine.hr