24.06.2023

TFF Humanitarno nastojanje – PIK PAK – skeniraj i doniraj!

PIK-PAK: humanitarno nastojanje najveće filmske manifestacije Sjeverne Hrvatske

Promičući kulturno-umjetničke vrijednosti te edukaciju djece i mladih u okviru filmskog stvaralaštva i stvaralačkog dijaloga, Tabor Film Festival s ciljem promocije zajedništva nastoji među posjetiteljima osvijestiti i važnost humanitarnog duha.

Na tragu toga, 21. izdanje Festivala nastoji podržati inicijativu “PIK 10, 20, 50 ili PAK 100 – ODLUČI TI!” koju je pokrenulo Društvo “Naša djeca” Zabok, a svrha joj je sakupiti milijun eura za izgradnju dječje PIK PAK kuće u Zaboku, namijenjene djeci Hrvatskog zagorja.

PIK-PAK kuća otvoreno je, inkluzivno i sigurno mjesto za djecu, njihovo druženje, razmjenu iskustava, razvoj talenata, igru, kreativno stvaralaštvo i prenošenje znanja. Gradnjom fizičkog mjesta susreta koje nosi potencijal transformacije prostora i okoliša te pridonosi stvaranju osjećaja pripadnosti i oblikovanja ambicija usmjerenih ka budućnosti zajednice na regionalnoj razini omogućeno je stvaranje poticajne okoline koja podržava humane i zdrave životne vrijednosti.

Infrastrukturalna obilježja PIK-PAK kuće podržavaju dječje inicijative te pružaju kvalitetu realizacije popularnih aktivnosti, a kuću čine i drugim domom djece te čitave zajednice prostirući se na 480 metara kvadratnih te na dvije etaže, zaprimajući 100 djece.

Kuća je projektirana u skladu s načelima kružne ekonomije i održive gradnje, a posebna pažnja posvećena je povezanosti unutarnjih i vanjskih višenamjenskih prostora. Također, Kuća će proizvoditi vlastitu energiju uz pomoć fotonaponske elektrane na krovu, koristit će dizalice topline za grijanje i hlađenje, a energetskoj učinkovitosti te zdravim klimatskim uvjetima doprinijet će i pametni senzorni sustavi.

Sugeriramo na važnost dobre volje šire zajednice kako bi se ova hvalevrijedna inicijativa što prije iz sna pretvorila u javu, a svojim programom obradovala svu djecu Hrvatskog zagorja koja će biti njezini korisnici. U skladu s time, za vrijeme trajanja 21. Tabor Film Festivala imat ćete priliku donirati za gradnju PIK-PAK kuće, a njezinim budućim korisnicima dati nadu u svijetlu, solidarnu i održivu budućnost.