25.03.2022

Otvorene prijave za filmove i prvu festivalsku edukativno-profesionalnu rezidenciju za mlade filmaše – TaborPRO!

Uz redovne filmske i popratne programe organizatori Tabor Film Festivala unaprijedili su svoju umjetničku i profesionalnu ponudu. Donosimo informacije o prijavama za sudjelovanje u programima jubilarnog festivalskog izdanja.

Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane autorice i autore da prijave svoje filmove na 20. izdanje i pridruže se filmskom taborovanju u dvorcu Veliki Tabor, a koje će se ove godine održati od 7. do 10. srpnja. Na natječaj za prijavu filmova u međunarodnu i domaću konkurenciju natjecateljskog programa festivala mogu se prijaviti filmovi u trajanju do 30 minuta u kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film, kao i filmovi hibridnog žanra, a koji su nastali nakon 1. siječnja 2020. godine. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2022., detalje o prijavi možete pronaći na www.taborfilmfestival.com, a prijavnici možete pristupiti ovdje. Filmovi u dva natjecateljska programa, domaćem i međunarodnom, konkuriraju za nagradu Veronikina lubanja i novčane nagrade.

Novost Tabor Film Festivala je pokretanje edukativno-profesionalne platforme pod nazivom TaborPRO, prve takve umjetničke i edukativne prakse u Krapinsko-zagorskoj županiji, usmjerene na umrežavanje i usavršavanje zajednice mladih filmaša. Ove će godine Tabor na pet dana postati profesionalna rezidencija za odabrane studentice i studente završnih godina akademija i filmskih škola iz regije, s naglaskom na razvoju prvog profesionalnog kratkometražnog filma nakon završetka studija. Osim radionice s mentorima za scenarij i produkciju, sudionici će imati priliku pitchirati svoje projekte pred žirijem i osvojiti vrijedne produkcijske nagrade.

Koordinatorica platforme TaborPRO je Anita Čeko, diplomirana filmska dramaturginja, redateljica i scenaristica te aktivna članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Kinokluba Zagreb. I ovaj je natječaj otvoren do 1. svibnja, a zainteresirani polaznici detalje o radionici i uvjete prijave o TaboruPRO mogu pronaći u prijavnici koja se nalazi ovdje.

Uz otvorene prijave za sudionike, započela je i prodaja festivalskih ulaznica za posjetitelje. Tabor Film Festival svake godine svojoj publici nudi obilje kvalitetnih filmova, popratne programe poput koncerata, radionica i izložbi, a sve to uz opušteno druženje u prekrasnom okružju dvorca. Tabor Film Festival ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, a organizator je produkcijska kuća SABMARINE, uz pomoć Muzeja Hrvatskog zagorja, Krapinsko – zagorske županije, Općine Desinić te drugih partnera.