TABOR FILM FESTIVAL 2023.

21. međunarodni festival kratkometražnog filma

06. – 09. srpnja 2023.

Veliki Tabor (Desinić), Hrvatska

OPĆI UVJETI

ČLANAK 1

22. međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival nastaje u organizaciji poduzeća obnomika d.o.o., a održava se od 5. do 6. srpnja 2024. godine u Dvoru Veliki Tabor, Desinić.

Festival ima pokroviteljstvo Hrvatskog audiovizualnog centra, Krapinsko-Zagorske županije, općine Desinić, Muzeja Hrvatskog Zagorja, DHFR i sponzora. 

Cilj festivala je promocija kratkometražnog filma i autora kratkometražnih filmova, dok posebnu pažnju pridajemo domaćim autorima i filmu kojima pomažemo da budu dio programa drugih festivala kratkog filma u Europi i šire. 

Festival predstavlja program od dva natjecateljska programa, domaću i međunarodnu konkurenciju unutar kojih su zastupljeni filmovi svih rodova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni)

ČLANAK 2

Filmovi se mogu prijaviti u jednu natjecateljsku kategoriju: 

Domaći natjecateljski program kratkometražnih filmova (trajanja do 30 minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu).

Međunarodni natjecateljski program kratkometražnih filmova (trajanja do 30 minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu).

UVJETI PRIJAVE

ČLANAK 3 

Prijaviti se mogu filmovi nastali nakon 1. siječnja 2022. godine. 

U navedenoj kategoriji mogu sudjelovati kratkometražni igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi u trajanju do 30 minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu.

Filmovi moraju biti u originalnoj verziji, a filmovi koji prođu selekciju moraju imati titlove na engleskom jeziku, koje osigurava autor. Za pregled nije potrebno da filmovi domaće konkurencije imaju titlove. 

ČLANAK 4

Prijavljeni i odabrani filmovi moraju biti dostupni u digitalnom formatu visoke kvalitete: Quicktime ili MP4 (Codec H264). Drugi formati prikazivanja filmova neće biti prihvaćeni.

PROCEDURA PRIJAVE

ČLANAK 5

Domaći kratkometražni filmovi prijavljuju se putem forme: https://forms.gle/zQLYgEBC7LWaoUkp6. Prijave su za sve filmove besplatne. Online poveznica na screener filma mora biti dostupna do početka Festivala putem cloud video servisa (Vimeo, Dropbox, Google Drive…). Filmovi se ne šalju koristeći alate za prijenos velikih datoteka (WeTransfer, My Air Bridge…). Filmove nije moguće slati u DVD formatu.

Međunarodni kratkometražni filmovi prijavljuju se putem forme: https://forms.gle/zvzLu1ddptuYXzCBA . Prijave su za sve filmove besplatne. Online poveznica na screener filma mora biti dostupna do početka Festivala putem cloud video servisa (Vimeo, Dropbox, Google Drive…). Filmovi se ne šalju koristeći alate za prijenos velikih datoteka (WeTransfer, My Air Bridge…). Filmove nije moguće slati u DVD formatu.

Festival ima pravo korištenja svih materijala, uključujući i press materijale (fotografije redatelja i ekipe, still fotografije iz filma, video zapise, trailere i sve ostale sadržaje koji proizlaze iz filmskog djela, a koje nam filmaš pošalje u selekcijskom procesu ili nakon odabira filma u natjecateljski program festivala), u svrhu promocije u pisanim medijima, TV-u, digitalnim medijima i svim medijima koji postoje ili koji će tek postojati, vremenski i prostorno neograničeno.

ČLANAK 6

Rok za prijavu filmova je 25. svibnja 2024. 

ČLANAK 7

U slučaju nepotpune prijave, ocjenjivački sud prijavu neće razmatrati. 

SELEKCIJA FILMOVA 

ČLANAK 8

Selektor TFF odabire filmove za sve natjecateljske programe TFF-a. Prijavitelji filmova koji su odabrani za prikazivanje dobit će informacije o prikazivanju putem e-maila navedenog u prijavnici. 

Popis odabranih filmova bit će objavljen na službenim web stranicama organizatora (www.obnomika.hr) te Tabor Film Festivala (www.taborfilmfestival.com), kao i putem profila na društvenim mrežama.

GOSTOVANJE REDATELJA I AUTORA

ČLANAK 9

O eventualnom gostovanju redatelja i autora čiji su filmovi uvršteni u službenu selekciju Festivala kontaktirat će ih ured za goste uz jasno istaknute uvjete.

ŽIRI I NAGRADE

ČLANAK 10

Domaći festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su profesionalci uključeni u filmsku industriju, a svake se godine izmjenjuju. Žiri će donijeti odluku o pobjedniku domaćeg natjecateljskog programa kratkometražnog filma te će isti dobiti nagradu od 200 eur ukupnog troška.

Međunarodni festivalski žiri ima 3 člana. Članovi žirija su profesionalci uključeni u filmsku industriju. Žiri će donijeti odluku o pobjedniku međunarodnog natjecateljskog programa kratkometražnog filma te će isti dobiti nagradu od 400 eur ukupnog troška.

POST FESTIVALSKA DOGAĐANJA 

ČLANAK 12

Sudionici Festivala suglasni su da se njihovi filmovi bez naknade prikazuju na gostovanjima, revijskim, retrospektivnim i drugim programima, u produkciji organizatora TFF-a ili u organizaciji partnerskih subjekata, sve do idućeg izdanja Tabor Film Festivala.

Sudjelovanjem na 22. Tabor Film Festival-u prijavitelj daje mogućnost uvrštavanja filmova domaćih autora u programe drugih festivala posebno unutar mreže Eushort.

Autori će o svim gostovanjima biti obaviješteni.

ZAVRŠNE ODREDBE 

ČLANAK 13

Dostavom materijala o filmu, producent, odnosno redatelj daje ovlast Festivalu da koristi i objavi sve navedene materijale u katalogu TFF-a te mu daje ovlast za korištenje materijala u svim promotivnim aktivnostima koje će TFF provoditi. Sudionici TFF-a suglasni su da bi se isječci iz filmova mogli prikazivati u hrvatskim i stranim TV programima, kao i na internetu i u tiskanim materijalima u svrhu promocije TFF-a. 

ČLANAK 14 

Prijavitelj potvrđuje da je autor i vlasnik prava filma/filmova koje prijavljuje za prikazivanje na TFF te da ima riješena sva književna, dramska, glazbena i ostala prava. 

ČLANAK 15

Navedeni pravilnik napisan je na hrvatskom jeziku. Stavke koje nisu usklađene ovim pravilnikom organizatori će razmatrati zasebno u skladu s opće utvrđenim Pravilnikom. Sudjelovanje na TFF podrazumijeva prihvaćanje svih navedenih odredbi Pravilnika bez iznimki. 

ČLANAK 16

U slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu. 

Zagreb, svibanj 2024. 

Ukoliko imate pitanja, sugestije ili savjete koji se tiču organizacije i suradnje, molimo Vas da nas kontaktirate. 

OBNOMIKA Ulica Matije Gupca 10

49223 Sveti Križ Začretje, Croatia 

p: +385 91 459 32 22

e. info@obnomika.hr

w. www.taborfilmfestival.com / www.obnomika.hr