Tabor Film Festival je najdugovječniji međunarodni festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj.

Festival se održava svake godine u srpnju, a smješten je na autentičnoj lokaciji Hrvatskog zagorja, u jedinstvenom ambijentu spomenika nulte kategorije, Dvoru Veliki Tabor. Iako je sjedište Festivala od samog početka bio Dvor Veliki Tabor, od 2008. do 2011. godine, zbog restauracijskih radova na dvorcu, Festival se privremeno održavao u gradu

Za svoj primarni strateški cilj Festival ima pozicioniranje na festivalskoj mapi kao vodeći festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj i regiji. Osim opće promocije kratkometražnog filma širim publikama, Tabor Film Festival promovira autore i autorice kojima pomaže da postanu dio programa drugih europskih, ali i svjetskih festivala. Uz kvalitetan natjecateljski i popratni filmski program, Festival naglasak stavlja i na bogat glazbeni program, izložbe, predavanja, promocije knjiga, te organiziran kamp i gastronomsku ponudu. Filmski program sastoji se od dva natjecateljska programa — domaće i međunarodne konkurencije gdje su zastupljeni filmovi svih rodova.

Tabor Film Festival sastoji se od tri kina. U centralnom dijelu dvorca nalazi se kino pod zvijezdama — Kino Tabor Varoš. U rustikalnoj dvorani uspostavlja se Kino Rustica, a u kuli A — Kino Kula. Uz navedene kinodvorane, postavlja se i jedna dodatna dvorana za izvanredne projekcije — Mediateka.

Tabor Film Festival pokrenut je na inicijativu Građanske udruge za kulturu Gokul koja ga je organizirala do 18. festivalskog izdanja 2020. godine, nakon čega vodstvo preuzima kreativna produkcija SABMARINE. Partneri Festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Ministarstvo kulture i medija RH, Muzeji Hrvatskog zagorja, Krapinsko-zagorska županija, Općina Desinić, te mnogi drugi. 

Tabor Film Festival dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2017. godinu u kategoriji Manifestacije — tematska događanja višednevnog trajanja koju dodjeljuje UHPA — Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.