Tabor Film Festival je najdugovječniji međunarodni festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj.

Festival se održava svake godine u srpnju, a smješten je na autentičnoj lokaciji Hrvatskog zagorja, u jedinstvenom ambijentu spomenika nulte kategorije, Dvoru Veliki Tabor.

Za svoj primarni strateški cilj Festival ima pozicioniranje na festivalskoj mapi kao vodeći festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj i regiji. Osim opće promocije kratkometražnog filma širim publikama, Tabor Film Festival promovira autore i autorice kojima pomaže da postanu dio programa drugih europskih, ali i svjetskih festivala. Uz kvalitetan natjecateljski i popratni filmski program, Festival naglasak stavlja i na bogat glazbeni program, izložbe, predavanja, promocije knjiga te organiziran kamp i gastronomsku ponudu. Filmski program sastoji se od dva natjecateljska programa — domaće i međunarodne konkurencije gdje su zastupljeni filmovi svih rodova.

Tabor Film Festival sastoji se od tri kina. U centralnom dijelu dvorca nalazi se kino pod zvijezdama — Kino Tabor Varoš. U rustikalnoj dvorani uspostavlja se Kino Rustica, a u kuli A — Kino Kula. Uz navedene kinodvorane, postavlja se i jedna dodatna dvorana za izvanredne projekcije — Mediateka.

Tabor Film Festival pokrenut je na inicijativu Građanske udruge za kulturu Gokul koja ga je organizirala do 18. festivalskog izdanja 2020. godine, nakon čega vodstvo preuzima kreativna produkcija SABMARINE, a od 2023. godine, glavni organizator postaje obnomika d.o.o. Partneri Festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Muzeji Hrvatskog zagorja, Krapinsko-zagorska županija, Općina Desinić i mnogi drugi. 

Tabor Film Festival dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2017. godinu u kategoriji Manifestacije — tematska događanja višednevnog trajanja koju dodjeljuje UHPA — Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.