Pravila ponašanja

Obzirom da se festival održava u dvorcu Veliki Tabor koji je spomenik nulte kategorije i neprocjenjivo blago hrvatske kulturne baštine, donijeli smo nekoliko važnih festivalskih pravila.

Pozivamo sve na prijateljsko i odgovorno ponašanje kako bi suživot na lokaciji tijekom festivala svima bio ugodniji. Svakako ponesite sa sobom puno dobre volje i osmijeha, a potrebno je uzeti u obzir iduće: 

 1. Objekt je pod video nadzorom. Svako oštećivanje bilo kojeg objekta na festivalskoj lokaciji zahtijeva naknadu štete u odgovarajućoj protuvrijednosti.
 2. Pregled posjetitelja i njihovih stvari bit će objavljeni po dolasku na festivalsku lokaciju.
 3. Organizatori imaju pravo zabraniti ulaz na festivalsku lokaciju svim osobama za koje procjene da bi mogle prouzročiti probleme ili na bilo koji način ugroziti sigurnost posjetitelja bez obzira na kupljenu kartu. U dobroj vjeri preporučujemo svima da na recepciju prijave sva neprikladna ponašanja.
 4. Osobe u vidno alkoholiziranom stanju neće biti poslužene. Strogo je zabranjeno usluživanje odnosno konzumiranje alkoholnih pića te drugih pića ili napitaka koje sadržavaju alkohol osobama mlađim od 18 godina.
 5. Organizator ne odgovara za izgubljene ili ukradene stvari. Pozivamo još jednom sve da pripaze na svoju sigurnost i sigurnost bližnjih te da vrijedne stvari ne ostavljaju bez nadzora.
 6. Jednom kupljena ulaznica ne može se vratiti, osim u slučaju otkazivanja cijelog festivala od strane organizatora. Povratna sredstva ne mogu biti veća od iznosa kupljene ulaznica za koju je obavezno sačuvati račun kojeg je potrebno priložiti pri zahtjevu za povratom karte. Troškovi kao što su dostava, agencijske provizije, smještaj te drugi troškovi nastali pri kupnji ulaznice neće biti vraćeni.
 7. U slučaju potpunog ili djelomičnog otkazivanja festivala uzrokovanog višom silom (elementarne nepogode, požar, rat, odluka lokalnih i državnih vlasti o prekidu održavanja festivala, bolest izvođača) koja leži izvan moći organizatora, povrat sredstava od kupljenih ulaznica nije moguć.
 8. Za sve ozljede, oštećenja, gubitke ili bilo kakve druge troškove koji su nastali kao posljedica više sile organizator ne preuzima odgovornost. Isto vrijedi i za otkazivanje ili skraćivanje festivala uzrokovano višom silom.
 9. Kupljena ulaznica zamjenjuje se za narukvicu na festivalskom ulazu. Ulaz i kretanje festivalskim lokacijom moguće je isključivo uz važeću festivalsku, odnosno dnevnu narukvicu koja se ne smije skidati, trgati, rezati ili na bilo koji način oštećivati jer time prestaje važiti.
 10. Organizator zadržava pravo na promjenu programa i satnice.
 11. Dozvoljeno je unošenje manjih torbi ili ruksaka uz sigurnosni pregled na ulazu na festivalsku lokaciju, cigareta i upaljača, pametnih telefona, sunčanih naočala, kabanica. Kišobrani neće biti dozvoljeni na ulazu u dvorac.
 12. Unos narkotika i vlastitog alkoholnog pića strogo je zabranjen na svim festivalskim lokacijama.
 13. Zbog mogućnosti nanošenja tjelesnih ozljeda strogo je zabranjeno unošenje sredstava različitih vrsta pogodnih za isto i formata kao što su noževi, palice i vatreno oružje. Svi takvi predmeti bit će oduzeti na ulazu u festivalsku lokaciju ili će osobama koje ih posjeduju biti zabranjen ulaz.
 14. Paljenje vatre i roštiljanje nisu dozvoljeni, kao ni unošenje pirotehničkih i eksplozivnih sredstava.
 15. Uređaji kao što su hladnjaci, frižideri i pomagala za kuhanje strogo su zabranjeni na festivalskoj lokaciji.
 16. Glasna glazba nije dozvoljena zbog filmskih projekcija koje se održavaju u dvorcu.
 17. Kućni ljubimci su dozvoljeni na kompletnom prostoru festivala osim samog dvorca, ali uz stalni nadzor vlasnika.
 18. Fotografiranje profesionalnom opremom dozvoljeno je samo fotografima koji su dobili službenu akreditaciju festivala. Dozvoljeno je fotografiranje i snimanje pametnim telefonima, kao i džepnim kamerama. Upotreba dronova zabranjena je na cijeloj festivalskoj lokaciji (osim na radionici). Selfie štapovi dozvoljeni su isključivo na prostoru kampa.
 19. Posjetitelji pristaju da svi zvučni i slikovni materijali na kojima se nalaze budu korišteni u svrhu promocije festivala na neodređeni rok.
 20. Parking se koristi na vlastiti rizik. Organizatori ne odgovaraju za eventualnu štetu nastalu na vozilima tijekom korištenja parkinga.
 21. Prodaja festivalskih suvenira bit će organizirana na festivalskoj lokaciji. Prodaja istog bez dopuštenja organizatora je zabranjena.
 22. Djeca do 12 godina imaju pravo na besplatan ulaz, ali isključivo uz pratnju punoljetne osobe.
 23. Oglašavanje u vidu dijeljenja letaka i drugih promotivnih materijala dozvoljeno je samo uz prethodno odobrenje organizatora.
 24. Ova pravila obvezujuća su za sve posjetitelje festivala, a organizator ih u bilo kojem trenutku može izmijeniti bez prethodne najave.