žiri

ŽIRI MEĐUNARODNA KONKURENCIJA

PETER CEROVŠEK

Peter Cerovšek aktivno se bavi filmom kroz mnogo različitih uloga: kao filmski selektor, scenarist, redatelj, kritičar i novinar. On je, između ostalog, redatelj i selektor festivala kratkoga filma FeKK u Ljubljani i predsjednik društva za promociju kratkoga filma Kraken. Voditelj je i Arhiva postaje DIVA pri Centru za suvremenu umjetnost, SCCA-Ljubljana. Suosnivač je radionice pisanja za film Kratka scena i selektor programa kratkog filma Evropa na kratko na festivalu Liffe u Ljubljani. Pisao je filmske osvrte za Radio Študent te časopise Ekran, Filmonaut i KINO!.

Filmografija (redatelj): Kuća je gdje je kuća, 24′, 2019.; Temelji (Fundamenti), 20′, 2018., Svi smo tu oduvijek (Vsi smo tu že od nekdaj), 13′, 2016., Putevi (Poti), 7′, 2015., Trkač, 6′, 2014.

 

THOMAS JOHNSON

Thomas Johnson (1984.) diplomirao je na Sveučilištu Velškog instituta u Cardiffu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz stvaranje animiranih filmova, Thomas radi stop-animacijske performanse koji su održani na brojnim festivalima.

Filmografija: Udahnut život (2019.), Simulacra (2014.)

 

IGOR GRUBIĆ

Igor Grubić djeluje kao multimedijalni umjetnik od početka 1990-ih. Njegov rad obuhvaća umjetničke intervencije u javnom prostoru, fotografiju i film. Od 2000. godine radi kao producent i autor dokumentaraca, televizijskih reportaža i društveno angažiranih reklama. Svoje radove prikazao je u mnogim međunarodnim institucijama i na raznim manifestacijama. Osvojio je nekoliko nagrada za svoj rad.

 

ŽIRI DOMAĆA KONKURENCIJA 

IVANA BOŠNJAK

 

Ivana Bošnjak (1983.) diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na norveškom sveučilištu u Voldi. Od 2010. radi na brojnim stop-animacijskim projektima kao lutkarica, animatorica i redateljica.

Filmografija: Udahnut život (2019.), Simulacra (2014.), Crossed Sild (2010., diplomski film, koautorica s Leom Vidaković)

TANJA VUJASINOVIĆ

Multimedijalna umjetnica i redateljica iz Zagreba. Diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i magistrirala Fine Art na Central Saint Martins College u Londonu. Radi u različitim medijima i umjetničkim formama uključujući film, videoinstalacije, site-specific intervencije u javnom i galerijskom prostoru te zvuk.

Izlagala na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, više puta nagrađivana za svoj rad. Autorica je više eksperimentalno-dokumentarnih videa i suautorica (uz animatoricu Martinu Meštrović) animirano–dokumentarnog filma Mačka je uvijek ženska.

Jedna je od autorica multimedijalnog projekta Grad na drugi pogled koji kroz medij videa istražuje urbani prostor, u sklopu kojeg djeluje i kao filmska producentica i mentorica.

Predaje kiparstvo i umjetnost u javnom prostoru u svojstvu vanjskog docenta na ALU Zagreb.

ANA ČIGON

Ana Čigon (1982.) umjetnica je iz Slovenije koja se prvenstveno bavi videoumjetnošću, filmom, animacijom i performansom. Završila je preddiplomski studij slikarstva i diplomski studij videa na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Također je magistrirala i kulture sučelja (Interface Cultures) na Sveučilištu za umjetnost i dizajn u Linzu (Kunstuniversität Linz). Njezini dokumentarni filmovi najčešće se bave feminističkim i društvenim problemima. Osim što se bavi produkcijom dokumentarnih filmova i animacija, radi kao videoumjetnica za kazalište i aktivna je suvremena vizualna umjetnica. Svoje radove predstavila je u sklopu samostalnih i grupnih izložbi te na filmskim festivalima u Sloveniji, a i međunarodno. Za svoju videoumjetnost i filmove primila je više nagrada i nominacija.

 

NAGRADE

Autor najboljeg filma u međunarodnoj konkurenciji uz trofej Veronikina lubanja, nazvan po staroj lokalnoj legendi, dobit će i 500 €. Nagrada za najbolji domaći film po izboru domaćeg žirija jest trofej Veronikina lubanja i 250 €. Članovi žirija mogu uz obrazloženje dodijeliti posebna priznanja bez obzira na kategoriju.

Nagradu publike Vox Veronicae i novčanu nagradu u iznosu od 250 € dodjeljuju gledatelji za najbolji film iz programa Noć žive publike. Autor trofeja dizajner je art nakita Tomislav Zidar.