Zagorski specijal

NED  12. 07. / 14 h
KINO RUSTICA

Programom Zagorski specijal nastojimo osvijestiti činjenicu da Tabor Film Festival nije jedina spona Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti te pronalazimo žanrovski raznovrsne filmove koji su u nekom odnosu s našim krajem. Bilo da se radi o Zagorju kao tematskoj okosnici, inspiraciji ili pak o podrijetlu autora, ovim programom istražujemo potencijale koje Zagorje može ponuditi filmu.

Ove godine predstavljamo film Improcon – Heartful of Music autorice Tee Grahek koji je snimljen na lokaciji dvora Veliki Tabor 2017. godine tijekom održavanja Improcona – kongresa slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli.

Improcon je međunarodna platforma, neformalni kongres i radionički festival na kojem sudjeluju glazbenici, performeri, plesači, pjesnici, filmaši, vizualni umjetnici, teoretičari, producenti i izdavači s ciljem povezivanja, razvoja novih ideja i strategija za ad hoc nastupe te za mnogo važnije dugoročne međunarodne projekte. Privlačna lokacija srednjovjekovnog dvorca, osim što je nadahnjujuća, pokazala se prikladnim prostorom za više od 80 sudionika iz 18 zemalja.

IMPROCON – HEARTFUL OF MUSIC / SRČIŠČE GLASBE


Tea Grahek – Slovenija / Slovenia 2018. – 52′ – dokumentarni / documentary

Debitantski film mlade slovenske filmašice i urednice Radio Študenta Tee Grahek. Film je intimna i dokumentarna vizualna priča o Improconu 2017., o improviziranoj glazbi općenito te o određenoj viziji slobodnog mišljenja.