ANNA VASOF RETROSPEKTIVA

ANNA VASOF RETROSPEKTIVA


Anna Vasof je arhitektica i medijska umjetnica. Rođena je 1985. godine. Studirala je arhitekturu na Sveučilištu u Tesaliji (2010.) u Grčkoj, a transmedijsku umjetnost (2014.) na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od 2004. godine njezini su videoradovi i kratki filmovi prikazani na više festivala, uz nagrade i priznanja. Trenutačno piše postdiplomski rad na temu animacijskih tehnika koje razvija, a u isto vrijeme radi na projektiranju i razvoju inovativnih mehanizama za produkciju kritičkih i igranih videa, radnji i instalacija.

Rad Anne Vasof tijekom Tabor Film Festivala predstaviti ćemo publici u dva formata, kao filmsku projekciju naziva Hitting my Head on the World and Other Stories  i kao izložbu naziva Things and Wonders.
annavasof.net

 

KINO TABOR VAROSH
SUB  11. 7. 23 h

UDARAC GLAVOM O SVIJET I DRUGE PRIČE / HITTING MY HEAD ON THE WORLD AND OTHER STORIES


54 super kratka filma Anne Vasof / 54 super short films from Anna Vasof – 70′

Putujem u više gradova i udaram glavom o razne površine. Idem u srž svakog pitanja i krećem od nule, ponovo smišljam temeljna obećanja iz vlastite perspektive. Moja non-stop stop-animacija nanovo otkriva suvremeno prošireno kino i tematizira poetični mehanizam ustrajne vizije. Moji radovi sa svakodnevnim predmetima (cipelama, metlama, loncima itd.) tematiziraju društvene paradokse i pružaju nam svijet iz drugačije perspektive.

 

STVARI I ČUDESA / THINGS AND WONDERS
Izložba Anne Vasof / Exhibition by Anna Vasof

Dvor Veliki Tabor,4. – 12. srpnja 2020. / 4 – 12 July 2020

Stvari i čudesa apsurdni je videoteatar u kojem zaboravljamo gledati. Petlje u ovom teatru nisu ponavljanja. One su način nošenja s društvenim paradoksima. One nam dozvoljavaju da svijet vidimo iz drugačije perspektive.

U izložbu će nas autorica uvesti drone-performanceom – Bespilotna čajanka.