tea party

TEA PARTY
Subota, 4.07.2020. od 18h, dvor Veliki Tabor

U suradnji s našim domaćinima i partnerima, Muzejima Hrvatskog zagorja, pripremili smo bogat program kao uvod u još bogatiji festivalski vikend (10. – 12. srpnja 2020.), kada će se na taborskome brdu održati 18. izdanje Tabor Film Festivala.

Središnji događaj čajanke otvorenje je izložbe Things And Wonders (Stvari i čudesa) grčke umjetnice s bečkom adresom Anne Vasof. Posebnost otvorenja bit će performans Unmanned Tea Party (Bespilotna čajanka) kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu. Izložba ostaje otvorena do 12. srpnja i moći će se pogledati i u sklopu Tabor Film Festivala.

Uz izložbu i performans te neizostavne filmske projekcije, na programu će biti i dvije lutkarske predstave koje će izvesti Srednjovjekovna putujuća lutkarska družina Loculatori, te atraktivna video mapping projekcija na zidovima dvorca. Za sam kraj događanja selimo se na susjedni breg, gdje nas u Grešnoj gorici čeka koncert sastava Mokri Nenad.

Raspored programa u Velikom Taboru & Grešnoj gorici:

18:00 Lutkarska predstava – “Zmajevo blago”
19:00 ANNA VASOF: Otvorenje izložbe
19:30 Drone performance – Anna Vasoff
20:00 Filmovi Anne Vasof
20:30 Lutkarska predstava – “Vila Meluzina”
21:00 3D mapping – “Legenda o Veroniki Desinićkoj
21:30 Koncert: Mokri Nenad – Grešna Gorica
https://www.youtube.com/watch?v=q9Wq9LWiXxo

Ulaz besplatan.

O izložbi:

THINGS AND WONDERS / STVARI I ČUDESA

„Stvari i čudesa“ je apsurdni video-teatar u kojem zaboravljamo gledati. Petlje u ovom teatru nisu ponavljanja. One su način nošenja s društvenim paradoksima. One nam dozvoljavaju da svijet vidimo iz jedne drugačije perspektive.

O autorici:

Anna Vasof je arhitektica i medijska umjetnica. Rođena je 1985. godine. Studirala je arhitekturu na Sveučilištu u Tesaliji (2010.) u Grčkoj, a transmedijsku umjetnost (2014.) na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od 2004. godine njezini video-radovi i kratki filmovi prikazani su na više festivala, uz nagrade i priznanja. Trenutačno piše postdiplomski rad na temu tehnika u animaciji koje razvija, a u isto vrijeme radi na projektiranju i razvoju inovativnih mehanizama za produkciju važnih i igranih videa, radnji i instalacija.

Program je potpomognut sredstvima Ministarstva Kulture RH, Hrvatskog audiovizualnog centra, Austrijskog kulturnog foruma

*Video-mapping “Legenda o Veroniki Desinićkoj” je izrađen u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.