zagorski specijal

ZAGORJE SPECIAL
ČET 5. 07. / 17 H / KINO KULA
NED 8. 07. / 13 H / KINO RUSTICA

Programom Zagorski specijal nastojimo osvijestiti činjenicu da Tabor Film Festival nije jedina spona Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti. Pronalazimo žanrovski raznovrsne filmove koji su u nekom odnosu s našim krajem  bilo da se radi o Zagorju kao tematskoj okosnici, inspiraciji ili o podrijetlu autora, istražujući potencijale koje Zagorje može ponuditi filmu.

Ove godine predstavljamo film Dvorac, snimljen 2006. godine za trajanja 4. Tabor Film Festivala. Film je nastao tijekom programa „Maratona kratkog filma’’, za tu priliku nazvanog „Maratonom srednjovjekovnog filma“. U glumi, snimanju, režiranju i montaži sudjelovali su članovi udruge Produkcija: Goran Vrbanić, Josip Visković, Ivica Mušan, Tijana Gojić, Stanko Vuković, Milorad Blanuša, Matija Garašić, Nikica Kekić i Neven Aljinović Tot, a na setu u dvorcu Veliki Tabor pridružilo im se tridesetak filmskih entuzijasta.


DVORAC / CASTLE

Maratonci kratkog filma / Short film marathoners – Hrvatska / Croatia 2006. – 34’ – igrani / fiction

Možda istinita priča. Tri rođaka dolaze u srednjovjekovni dvorac baš u vrijeme srednjeg vijeka i tamo im se događaju razna sranja i grozote.