turističke informacije

UGOSTITELJSTVO

Grešna gorica ugostiteljski je objekt smješten na istoimenom brdu nasuprot Velikog tabora, srednjovjekovnog dvorca koji budi romantična sjećanja na teška, ali i ponos na protekla vremena hrvatske prošlosti. Dio hrvatske i zagorske prošlosti možete doživjeti i u Grešnoj Gorici. Stara rimska poslovica kaže: „Da bi upoznao jedan narod i njegov kraj, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino, tada ćeš upoznati kakav je to kraj i kakvi su to ljudi.“ Ako vjerujete u riječi starih Rimljana upravo u našem ugostiteljskom objektu možete vrlo dobro upoznati zagorski kraj, ljude i običaje. Ovo seosko domaćinstvo nudi Vam ugođaj pravog zagorskog seoskog ambijenta, domaće specijalitete i vino iz naših vinograda. Vaš boravak u Grešnoj Gorici upotpunit će stoljetna hrastova šuma, vinogradi, livada, uređeno dječje igralište i različite domaće životinje koje su neizostavni dio seoskog života.
www.gresna-gorica.com
https://www.facebook.com/gresnagorica/

Mini mljekara Veronika započela je s radom 2000. godine, kao prva i još uvijek jedina mljekara na području Krapinsko-zagorske županije. Smještena je u Desiniću, u kraju poznatom po dvorcu Veliki Tabor i legendi o nesretnoj sudbini Veronike Desinićke po kojoj je mljekara dobila ime.

U novom i suvremenom pogonu dnevno se preradi oko 20 000 litara mlijeka koje se svakodnevno svježe prikuplja i dobavlja od kooperanata iz ovog kraja. U njihovoj ponudi možete pronaći svježe mlijeko, jogurt, kefir, maslac, namaz kajmak, sirutku, mlaćenicu, više vrsta sireva (svježi, posni, meki, polutvrdi, tvrdi), više vrsta sirnih namaza, kiselo i slatko vrhnje, deserte od svježeg sira i još puno toga.

Proizvodi Mini mljekare Veronika ne sadrže konzervanse, umjetne dodatke ni bojila, a spravljaju se na prirodan način i po receptima naših starih. Zadovoljni kupci dokaz su kvalitete i dobrog poslovanja. Na 15. Tabor Film Festivalu sudjeluju s projektom Veronika Mamurluk korner koji je zamišljen kao kutak gdje će se svi posjetitelji festivala moći okrijepiti raznim napicima i friško pečenim proizvodima iz pekare Veronika! Kažu da ništa ne liječi mamurluk bolje od sirutke.
https://veronika.hr/
https://www.facebook.com/minimljekaraveronika

VRTIĆ / DJEČJA RADIONICA
Vrtić i dječje radionice bit će organizirane u suradnji s humanitarnom inicijativom Dobri domaćini koja  pruža podršku mladim kreativcima iz Hrvatske bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i svima onima koji su u nju došli bježeći od nevolje. Roditelji će moći ostaviti djecu u vrtiću i opustiti se, a klinci će uživati u brojnim kreativnim radionicma, zadacima i igrama s volonterkama i volonterima.
Radno vrijeme od 14 do 20h.